Canadian Society of Ophthalmic Registered Nurses
Société canadienne des infirmières et infirmiers en ophtalmologie
Upcoming Events
DateEvent Description

Saturday, June 15 2019
0730am
CSORN Event
AGM - Quebec City

CSORN: PATIENT ADVOCACY & LEADERSHIP

LEARNING OBJECTIVES
At the end of this session, participants will be able to:
Explain updates on trends in nursing leadership, surgical cataract complications, diabetic retinopathy, patient pre-op care
Integrate the knowledge and skills gained from the sharing of the new and upcoming practices within the surgical and clinical settings into their practice
Demonstrate knowledge on patient advocacy in the Vision Rehabilitation and CNIB settings and how nurses can become advocates for this patient population
 

Agenda

Saturday June 15, 2019

7:30AM

Registration

30 minutes 7:30 am - 8:00 amPart of: CSORN: Patient Advocacy & Leadership
 
8:00AM

Welcome & opening remarks

5 minutes 8:00 am - 8:05 amPart of: CSORN: Patient Advocacy & Leadership
 
8:05AM

Complicated cataracts: A retinal perspective

40 minutes 8:05 am - 8:45 amPart of: CSORN: Patient Advocacy & Leadership Talk | Exposé
Allied Health
8:45AM

Diabetic retinopathy

40 minutes 8:45 am - 9:25 amPart of: CSORN: Patient Advocacy & Leadership Talk | Exposé
Allied Health
9:25AM

Town hall discussion

35 minutes 9:25 am - 10:00 amPart of: CSORN: Patient Advocacy & Leadership
 
10:00AM

Break

45 minutes 10:00 am - 10:45 amPart of: CSORN: Patient Advocacy & Leadership
 
10:45AM

Pre-operative assessment for cataract surgery

35 minutes 10:45 am - 11:20 amPart of: CSORN: Patient Advocacy & Leadership Talk | Exposé
Allied Health
11:20AM

Annual General Meeting

55 minutes 11:20 am - 12:15 pmPart of: CSORN: Patient Advocacy & Leadership Business Meeting | Séance De Travail
Allied Health
12:15PM

Lunch

1 hour 15 minutes 12:15 pm - 1:30 pmPart of: CSORN: Patient Advocacy & Leadership
 
1:30PM

Vision rehabilitation as part of the continuum of eye care

55 minutes 1:30 pm - 2:25 pmPart of: CSORN: Patient Advocacy & Leadership Keynote Speaker | Conférencier Invité
Allied Health
2:25PM

The role of CNIB in vision rehabilitation

35 minutes 2:25 pm - 3:00 pmPart of: CSORN: Patient Advocacy & Leadership Talk | Exposé
Allied Health
3:00PM

Break

30 minutes 3:00 pm - 3:30 pmPart of: CSORN: Patient Advocacy & Leadership
 
3:30PM

Leadership in the role of nurses and nurse managers in ophthalmology

45 minutes 3:30 pm - 4:15 pmPart of: CSORN: Patient Advocacy & Leadership Talk | Exposé
Allied Health
4:15PM

Closing remarks

15 minutes 4:15 pm - 4:30 pmPart of: CSORN: Patient Advocacy & Leadership
 


Location: Québec City Convention Centre Room 203

Contact: Kate Callaghan president@csorn.ca Adonis Manglapus secretary@csorn.ca
Policies
Contact Us
Site Designed by
Horizons Web Design